parketi.bg – МАСИВЕН ПАРКЕТ | Орехов паркет - parketi.bg - МАСИВЕН ПАРКЕТ
МАСИВЕН ПАРКЕТ
18.11.2014
|
от iseko

Орехов паркет

Дървото е с височина до 35-40м. с широка корона. Произходът на дървото е Бирма, Хималаите и Западен Китай, в България се среща из цялата страна. Възрастта му достига до 400 години, с доста ценна дървесина, която е тежка до 680 кг/куб. м. Паркетът от орех има ярко изразена структура на дървесните влакна. Орехът е класически изискано дърво.

Освен многообразието от нюанси, което зависи от произхода на място на дървото, цветът се променя от светло сиво до зелено-кафяво. Цветът на паркета може да се променя и от светлината в стаята. Ореховото дърво идва главно от Америка. Паркетът от американски орех е с по-тъмен нюанс и изразителен оттенък, отколкото паркетът от европейския орех.

Дървесината от орех е съставена от беловина и ядро. Ядрото е тъмно кафяво, беловината е светлосива, кафеникава и има финна структура. Цветът на дървото е от светли до почти черни тонове. Сърцевидните лъчи са тесни, които се различават само в радиални разрези. Годишните кръгове са ясно видими, вълнообразни. Дървесината е тежка, твърда и силна с красива текстура и различни цветове. Добре се обработва и полира. Той е устойчив на деформации и пукнатини. При сушене в пещ, цвета на ореха е сиво кафяв, а ако се суши в сушилня, то той става червено кафяв.

Паркетът от орех се отличава с това, че може да се използва дълго време при експлоатацията си. Дървеният паркет от орех има забележителна приятна миризма, както и красиви природни рисунки. Дървеният паркет от орех има различни нюанси на кафявото. Покритие от цветовете перфектно се вписват във всеки интериор. Благородният дизайн и високата надеждност на този материал ще направи атрактивен вашия вътрешен интериор. Повърхността му се обработва с лак или масло, като по този начин се избягват различните механични повреди. Дървеният материал от орех се подлага на внимателна селекция и качествен контрол през целия производствен процес.

За