• Масивен Паркет
     
  • Масивен Паркет
     
  • Масивен Паркет
     

Масивен Паркет

Масивният паркет –без финиш- се изработва от благородна дървесина с разнообразни ширини и дебелини. Това е традиционен продукт от поколения насам и основен продукт в нашето производство. Предимството на масивния паркет пред другите подови настилки е,че е изработен изцяло от естествен материал, екологично чист продукт, има отлична топло и шумоизолация. Масивният паркет подлежи на многократно шлайфане и при правилно полагане и поддръжка има дълъг експоатационен срок. Масивният паркет  не губи никога предимството си със своята естествена красота.Естествения паркет създава усещане за топлина и комфорт. Дървото съзвада уют и придава неповторим характер на всеки интериор. В съвременните жилища все повече се предпочитат дървените подови настилки.Избирайки масивен паркет вие правите дъргосрочна инвестиция за вашият дом. Той се предлага в суров вариант или готово обработен вариант. Дори да ви омръзне натуралният му цвят, масивния паркет може да се тонира в избран от вас цвят.

solid strips
КЛАСИЧЕСКИ ПАРКЕТ

Класическият паркет се изработва от масивна дървесина с нут и перо на четирите страни. Стандартните дебелини на класическия паркет са 15/16мм или 20/22мм с работна повърхнина от 8 до 12мм.Това позволява многократното му циклене и устойчивост във времето.Масивният паркет е перфектна изолация,издържа проверката на времето, почиства се лесно, а красотата му е неподражаема. При монтажа на дървените подови настилки се използват различни техники на редене- рибена кост (единична, двойна или тройна)унгарска рибена кост, диагонална рибена кост (единична, двойна или тройна), успоредно редене тип дюшеме, право редене-диагонално, квадрати, квадрати-диагонално и др. Подходящ за всякакъв вид помещения, класическият паркет придава на дома натурално излъчване и неповторим уют.

ИНДУСТРИАЛЕН ПАРКЕТ

Индустриалният паркет се изработва от масивна дървесина на ламели наредени един до друг във вертикална структура.Този вид подова настилка от масивна дървесина е проектиран така че да издържа на тежки натоварвания. Стандартните дебелини на индустриалния паркет са 10мм,14мм и 23мм. Това позволява многократно циклене и устойчивост във времето. Всички сегменти на индустриалният паркет са поставени успоредно един до друг, като следват посоката на цялата стая,при желание на клиента може да ре реди и на квадрати. Идеалната подова настилка за използване в търговски или обществени сгради и в частни жилища. Индустриалният паркет е икономичен вариант и все по-често архитекти и дизайнери го препоръчват.

ПАРКЕТ МОЗАЙКА

Мозаичният паркет се изработва от масивни ламели от дърво с дебелина 8мм и размер на плочата 320х480мм. Всички отделни парчета са събрани в квадратна или паралелна структура. Една плоча се състои от няколко квадрата от ламели, които са закрепени върху олепилена мрежа с помоща на градусова преса. Тази технология прави поставянето му много по-лесно и бързо и съответства на повечето строителни изисквания.Мозаичният паркет е икономичен вариант масивен паркет, с работна повърхнина 8мм което позволява кногократно циклене и реновиране.

ЛАМЕЛЕН ПАРКЕТ
lamelen-parket-dub

Лампаркетът се изработва от масивна дървесина, без нут и перо от четирите страни. Лампаркетът е международен стандарт масивен  паркет със дебелина 10мм, ширина 50-60мм и дължина 250,300мм. Този вид подова настилка е проектирана за помещения с нива на пода от 10мм. Работната мъ повърхнина е 8мм така че позволява многократно циклене във времето.Може да се залепва върху бетонова основа, заморазливна замазка и термопластична мрежа. Начин на редене: тухлена шарка (английска шарка) или на рибена кост. В наши дни ламелния паркет се използва от архитекти и дизайнери за създаване на стилни жилищни проекти.